The Fortress

The Fortress är ett hem för utsatta gravida tonårstjejer i Kampala, Uganda och arbetet går under frivilligorganisationen ”Woman Of Purpose International” (W.O.P.I.). The Fortress grundades i Oktober 2011 och drivs av Josephine Nambatya.

Efter att under ett par år arbetat med gravida tonårstjejer i Kampala’s olika slumområden fick Josephine visionen om att etablera ett hem för de gravida tonårstjejer som var mest utsatta.

När de fyra svenska socionomstudenter Ida Kjellberg, Kim Tjernqvist, Nathalie Stråhle, Evelina Andersson och Josefin Åkessongjorde sin praktik på W.O.P.I.  De lyckades samla in pengar från vänner och familj i Sverige vilket  gjorde ett förverkligande utav  Josephines vision möjlig.

The Fortress är idag en borg för utsatta gravida tonårstjejer som levt i riskfyllda miljöer på grund av obefintlig eller otillräcklig omvårdnad och stöttning från personer i deras omgivning. Dessa tjejer är väldigt stigmatiserade och har i många fall har blivit utslängda av sina familjer på grund av skammen för graviditeten utöver detta lämnas kvinnorna oftas ensamma med barnen då den inblandade fadern oftast inte tar något ansvar över huvud taget.

Genom The Fortress får nu dessa tjejer möjligheten att bo i en trygg och lugn miljö under graviditeten och ges därmed tid samt verktyg till att utvecklas till starka kvinnor, både gentemot sitt väntade barn men även gentemot sin omgivning – ett samhälle där kvinnans position lämnar en del att önska.

Kvinnorna i The Fortress har börjat tillverka smycken för att kunna försörja projektets fortsatta existens. Samvetssmycken är stolta återförsäljare av deras produkter.

 

 

Samvete, Smycken, halsband, kvinnor